У Хоросткові водій попався п’яним і, прикриваючись воєнним станом, намагався уникнути покарання

Підволочиський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано іще 24 жовтня 2021 року у місті Хоросткові, що на Гусятинщині. Близько першої години ночі на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “Шкода Супер Б”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки відмовився. Також відмовився проїхати для огляду у найближчий медичний заклад, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху України.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Шкоди” кілька разів не з’явився. Спочатку подав клопотання, що перебуває за межами області. Потім – у зв’язку зі станом здоров’я. А далі на початку березня суд відклав одне засідання у зв’язку із введенням в країні воєнного стану.

Після цього водій надіслав до суду клопотання у якому просив іще раз відкласти розгляд справи у зв’язку із воєнним станом.

Втім, терпець у судді врешті решт увірвався і він провів засідання без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Підволочиський районний суд постановив водія автомобіля “Шкода Супер Б” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Чорткові водійка “Тойоти Кемрі” попалася в стані наркотичного сп’яніння і заробила 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Прямуй за гладкістю до Philips: надійні та зручні епілятори

Наступна стаття

Магазин Мілітарист: великий асортимент товарів за доступними цінами