Хоростківська тероборона спіймала п’яного водія. Як покарали порушника?

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 24 березня цього року у місті Хоросткові. Ввечері, близько 22.40, а це під час дії комендантської години, на вулиці Незалежності представники місцевої тероборони зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21150”.

Під час спілкування у кермувальника, який є мешканцем Черкаської області, були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, на місце події викликали поліцейських.

Правоохоронці прибули на виклик. У водія справді були помітні ознаки сп’яніння – різкий запах, почервоніння обличчя, поведінка, що не відповідає обстановці.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій ВАЗу відмовився у присутності двох свідків.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив, клопотань про відкладення розглядів справи не подавав. Тож справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21150” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Зборівщині водій трішки випив після ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Аграрій Петро Гадз став меценатом книги про життя Йосифа Сліпого

Наступна стаття

Хочу допомогти Україні: як це зробити найкраще?