0,25 проміле: У Ланівцях майже тверезий водій “Славути” отримав 17000 грн штрафу

Лановецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було виявлено 31 грудня 2021 року у місті Ланівці. Близько 11-ої години дня на вулиці Вишнівецькій працівники поліції виявили автомобіль “ЗАЗ 110307” (“Славута”), який перебував з механічними ушкодженням. Це й стало підставою для зупинки.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав 0,25 проміле, що на 0,05 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій “Славути” свою провину визнав та зобов’язався у майбутньому не вчиняти подібних порушень.

Дослідивши матеріали справи, Лановецький районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій згодом не погодився із цим рішенням, звернувся за допомогою адвоката і подав апеляційну скаргу. Апеляційний суд, розглянувши матеріали, виявив недоліки у проведенні огляду на стан сп’яніння, зокрема, водієві не були вказані ознаки сп’яніння, які мали б стати причиною для огляду. Відтак, Апеляційний суд скасував постанову суду першої інстанції і визнав водія невинуватим у вчиненні порушення.

Читайте також:
2,2 проміле: у Козові не змогли належно покарати водія за п’яне ДТП під час війни

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі зберегли існуючі тарифи на проїзд у громадському транспорті

Наступна стаття

У Підволочиську п’яний водій “Мітсубісі” ніяк не міг розвернутися на вулиці