На Бережанщині п’яний водій “Славути” скоїв ДТП і втік з місця події

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 22 січня цього року у селі Жуків, що на Бережанщині.

Ввечері, близько 18.30, водій автомобіля “ЗАЗ 110307” (“Славута”), рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “Мазда 626”, який стояв позаду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Винуватець зіткнення залишив місце події. Згодом, як виявилося, він ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Драгер показав 1,42 проміле, що в сім разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи – за ст. 124 КупАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули за відсутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 110307” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень – а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
У Козівській громаді п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

На Підгаєччині чоловік продавав тютюн і заробив 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Сергій Надал: У Тернополі додатково відкрили 30 сховищ та укриттів