У Бучачі під час воєнного стану “безпідставно” зупинили п’яного водія

Фото ілюстративне

Бучацький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 20 березня цього року у місті Бучачі. На вулиці Б. Хмельницького працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109”.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Відтак, чоловікові запропонували на місці зупинки продути алкотестер. Той погодився.

Драгер показав результат 0,41 проміле, що лише на 0,21 проміле більше допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом не погодився і виявив бажання пройти повторний огляд у медичному закладі. Втім, результат повторного огляду виявився теж позитивним – 0,6 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні адвокат водія заперечив провину свого клієнта.  Наполягав на тому, що працівники поліції безпідставно зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2109” і безпідставно залучили його до проходження огляду на стан сп’яніння. Також звертав увагу й на інші моменти, наприклад, неточно вказаний у протоколі час зупинки водія, тощо.

Один із поліцейських у судовому засіданні пояснив причину зупинки. Сказав, що у зв’язку із запровадженням в Україні воєнного стану була вказівка від керівництва поліції перевіряти усі підозрілі автомобілі. Отож під час патрулювання у Бучачі вирішили зупинити водія легкового авто, який їхав з причепом. Хотіли подивитися що у причепі та й під час спілкування помітили, що водій не зовсім тверезий.

Розглядаючи матеріали справи, суд дійшов висновку, що поліцейські в умовах воєнного стану таки правомірно зупинили водія ВАЗу.

Отож, Бучацький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2109” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій ВАЗу не погодився із цим рішенням і подав Апеляційну скаргу.

Слід зауважити, що подібних випадків на Тернопільщині є багато. Водії, на яких під час воєнного стану склали протоколи за нетверезу їзду, у судах заявляють, що їх зупинили неправомірно. Причому є уже випадок, коли водій виграв справу, заявляючи, що його на блок-посту зупинили безпідставно. Тому і у бучацького водія ВАЗу теж є шанс оскаржити постанову в Апеляційному суді.

Читайте також:
Зіткнулися дві вантажівки і легкове авто: в аварії на Тернопільщині травмувалися 4 людей

Коментувати

Попередня стаття

У Товстолузі зіткнулися “Рено” і “Фольксваген”. Двоє людей травмовано

Наступна стаття

На Гусятинщині горів житловий будинок (ФОТО)