У Кременці п’яний водій привіз хлопцям на блокпост харчі і отримав 17000 грн штрафу

драгер, алкотестер

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 28 лютого цього року у місті Кременці. Ввечері, близько 22.30, на вулиці Льотчиків Визволителів працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21121”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій як на місці зупинки, так і у медичному закладі відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 правил дорожнього руху. Від керування транспортним засобом він був відсторонений.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій своєї провини не визнав та пояснив, що того дня привозив їсти хлопцям, які стояли у Кременці на блокпосту.

Адвокат у свою чергу наполягав на відсутності доказів керування транспортним засобом, що власне суперечить самим поясненням водія, які він надав у суді.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21121” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Козові на блокпосту “безпідставно” зупинили п’яного водія “Тойоти Ленд Крузер”

Коментувати

Попередня стаття

Інформація про найдорожчий тариф на воду в Тернополі виявилась фейком

Наступна стаття

На Теребовлянщині попрощалися з Героєм Юрієм Малявським