У Підгайцях водій “Шевроле” попався п’яним за кермом і отримав 34000 грн штрафу

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 1 лютого цього року у місті Підгайці. Близько 13.00 на вулиці Шевченка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Chevrolet Cruze”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 1,73 проміле, що майже в 9 разів вище допустимої норми.

Вказаний водій минулого року уже притягувався до відповідальності за нетверезе кермування, але, схоже, висновків з отриманого покарання не зробив і знову сів за кермо у стані сп’яніння.

Отож на порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Шевроле” тричі не з’явився, тому суд врешті решт розглянув справу без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “Chevrolet Cruze” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.  Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Водій із Підгайців, який на Теребовлянщині скоїв ДТП, отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Як саме варто їсти суші з імбиром? Секрети від шеф-кухаря

Наступна стаття

Понад 3 проміле: у Чорткові спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”