Житель Монастирищини, який важко поранив товариша, отримав умовний термін

кримінальні новини Тернопільщини

У Монастириськах судили чоловіка, що під час конфлікту вдарив опонента ножем, спричинивши тому тяжкі тілесні ушкодження. Молодики посварились під час п’янки.

Про це йдеться у вироку Монастириського районного суду. Обвинувачений – з вищою освітою, неодружений, не працює, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, пригода трапилася вночі 27 грудня 2021 року. Тоді у компанії, що розпивала алкоголь, виник конфлікт  між двома учасниками. Після чого, один схопив ножа та завдав удар в праву частину живота іншому. 21-річний потерпілий отримав тяжкі травми.

Дії правопорушника були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 121 КК, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння.

У суді обвинувачений вину визнав, погодився зі всіма зібраними доказами та відмовився від їхнього дослідження у суді. Також сказав, що уже відшкодував потерпілому 50 тис. грн на лікування та визнав цивільний позов. Пояснив, що вже просив вибачення у потерпілого за скоєне, але той не пробачив. Також на судовому  засіданні 7 червня обвинувачений додав, що сплатив потерпілому ще 20 тис. в рахунок завданої шкоди.

Потерпілий у суді підтвердив, що отримав кошти. Але все ж попросив призначити обвинуваченому суворе покарання.

Як результат розгляду справи – суд визнав фігуранта винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив 5 років тюрми. На підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, призначивши 2 роки іспитового строку. Також суд задовольнив цивільний позов потерпілого, ухваливши стягнути з нього 12 тис. 217 грн матеріальної шкоди, 80 тис. грн. моральної шкоди та 10 тис. грн. витрат на правову допомогу.

Потерпілий подав апеляцію, однак апеляційний суд вирок суду першої інстанції залишив без змін. Рішення 29 серпня набрало законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці суд суворо покарав винуватця аварії, в якій загинув поет Василь Жданкін

Наступна стаття

Понад три проміле: на Бучаччині п’яний водій “Ланоса” заїхав у кювет