Понад три проміле: на Монастирищині п’яний водій “Жигулів” скоїв ДТП

Жигулі

Фото ілюстративне

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 26 березня цього року у селі Красіїв Монастириської міської територіальної громади. Водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка” – ред.) не обрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на бетонну перешкоду.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій не повідомив про автопригоду поліцію і не дочекавшись приїзду правоохоронців залишив місце події.

Поліцейські розшукали кермувальника і, як виявилося, той перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду – 3,54 проміле, що майже у 18 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в одну справу. Водій “Жигулів” у судовому засіданні повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненому і просив суворо його не карати.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Постанова суду уже набрала законної сили.

Водієві пощастило в тому плані, що у суді три протоколи об’єднали в одну справу і призначили покарання за найбільш серйозне порушення. Бо якби кожен протокол розглядали окремо, то водій отримав би іще два штрафи за скоєння і залишення місця ДТП, а це 850 і 3400 грн відповідно.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у центрі Тернополя п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Кератин для волосся: переваги та де купити?

Наступна стаття

Бокс — правильные тренировки для поддержания здорового тела