На Монастирищині п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП і намагався уникнути покарання

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 23 січня цього року у селі Високе Монастириської територіальної громади. Близько другої години ночі водій автомобіля “Фольксваген Джетта”, рухаючись заднім ходом, допустив зіткнення з припаркованим автомобілем “Сітроен Берлінго”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець зіткнення перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фольксвагена” в установленому законом порядку у присутності двох свідків відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст.130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Адвокат водія направив до суду клопотання про закриття обох справ у зв’язку з відсутністю складу порушення. Мовляв, чоловік, на якого склали адмінпротоколи за кермом не перебував, а невідомі особи викрали у нього ключі від автомобіля.

Однак, свідки надали інші пояснення. Вони вказали, що бачили, як водій “Фольксвагена” перебував за кермом і, рухаючись заднім ходом із відкритим багажником, допустив зіткнення з припаркованим авто. Кермувальник “Фольксвагена” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, після ДТП поводився неадекватно, намагався завести автомобіль, але машина не заводилась. Врешті решт свідки відібрали у винуватця аварії ключі від авто, аби він нікуди не втік і дочекалися приїзду поліції, тобто ключі у водія ніхто не крав.

Дослідивши матеріали справи, Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 124 КУпАП, і закрив провадження у справі у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Також Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Джетта” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
Поблизу Ланівців п’яний водій “Фольксвагена” скоїв ДТП. Що йому за це було?

Коментувати

Попередня стаття

Витамины для здоровья и красоты: как выбрать, принимать и где купить

Наступна стаття

Як заощадити на навчанні ПДР та одержанні прав водія