На Підгаєччині водійка автомобіля за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу

жінка за кермом

Підгаєцький районний суд призначив покарання для жінки, яка повторно впродовж року керувала транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 17 березня цього року в селі Яблунівка Підгаєцької територіальної громади. Близько 17.00 працівники поліції зупинили водійку легкового автомобіля, яка перебувала за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,8 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми.

У грудні минулого року цю жінку притягнули до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, призначивши їй 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, висновків з отриманого покарання водійка не зробила і знову попалася нетверезою за кермом.

На порушницю склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання жінка не з’явилася, хоча належним чином була повідомлена про його дату, час та місце проведення. Причини неявки не повідомила. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Підгаєцький районний суд постановив водійку визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підгайцях любитель нетверезої їзди отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коментувати

Попередня стаття

Міжнародне патентування винаходу

Наступна стаття

Degruz: удобный и быстрый поиск загрузок