У Теребовлі п’яний водій давав поліції хабаря і заробив два штрафи по 17000 гривень

поліція

У Теребовлі водій, спійманий на п’яній їзді, запропонував поліцейським 20000 грн за уникнення відповідальності.

Як результат – отримав 17000 гривень штрафу за пропозицію хабаря, і ще 17000 – за керування напідпитку.

Як випливає із вироку Теребовлянського районного суду, фігурант справи – уродженець села Ладичин Теребовлянського району, із середньою освітою, не працює, раніше не судимий.

О 9-й годині ранку 31 травня 2022 на вулиці С. Стрільців у Теребовлі поліцейські зупинили  водія авто Ореl Каdet через непристебнутий ремінь безпеки. Під час спілкування з кермувальником поліцейські почули запах алкоголю, тож запропонували пройти огляд.

На огляд на місці за допомогою “Драгера” він погодився, а від огляду у медзакладі  відмовився.  Після оформлення адмінматеріалів, у службовому кабінеті начальника начальника відділу поліції водій запропонував тому 20 тис. грн за уникнення адмінвідповідальності за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція неправомірної вигоди службовій особі за не вчинення службовою особою, в інтересах того, хто пропонує будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища.

У суді обвинувачений вину визнав, розкаявся. Суд після дослідження матеріалів справи прийшов до висновку про доведеність його вини. Тому визнав винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив 17000 гривень штрафу.

Такий же штраф з позбавленням права керування на рік призначив йому суд і за вчинення адмінправопорушення за ч.1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також:
На Теребовлянщині у результаті ДТП загинула 31-річна жінка

Коментувати

Попередня стаття

Авто из за границы: преимущества покупки и где заказать

Наступна стаття

На Теребовлянщині під час обрізання дерев загинув житель Прикарпаття