У Шумську водій, який пропонував поліції хабаря, отримав 51000 гривень штрафу

поліція

51000 гривень штрафу присудили на Шумщині чоловікові, обвинуваченому у пропозиції хабаря поліцейським за нескладання адмінпротоколу.

Обвинувачений вину не визнав. Стверджував, що він цікавився можливістю оплатити штраф на місці, а не пропонував хабар.

Про це йдеться у вироку Шумського районного суду. Фігурант справи – одружений, з вищою освітою, ФОП, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, у вечірню пору поліцейські побачили у селі Бриків «MERCEDES-BENZ» SPRINTER, який їхав із увімкненим дальнім світлом. Після зупинки авто, запідозрили, що водій може перебувати у стані сп’яніння.

Відтак запропонували пройти огляд на місці. Водій погодився. Тест показав 1,96 проміле, після чого водій запропонував одному із патрульних 100 доларів, тобто 2000 грн за нескладання на нього адмінпротоколу.

Такі його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 369 КК, тобто пропозиція надання неправомірної вигоди службовій особі за невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, будь – якої дії з використанням службового становища.

У суді обвинувачений вину не визнав. Сказав, що того дня приїхав у гості до знайомих, з якими згодом виник конфлікт. Тому він вирішив переночувати у автівці біля ставка. Там познайомився з компанією, яка пригостила пивом, після чого він пішов у бус, закрився і ліг спати. Але за якийсь час почув стукіт по авто та погрози пошкодити авто. Тому завів двигун та виїхав на дорогу, де його зупинили правоохоронці.

Будучи сонним, наляканим та нетверезим, він не зовсім розумів, що говорять поліцейські, оскільки у повсякденному житті спілкується російською. Також розповів, що він не пропонував хабаря, а цікавився можливістю сплатити штраф на місці.

Суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність вини обвинуваченого. Тому визнав його винуватим у вчиненні злочину за ч.1 ст. 369 КК та присудив 51000 гривень штрафу. Вирок набрав законної сили 6 серпня.

Однак засуджений вироку не виконав, штрафу у необхідний термін не сплатив. Тож його знову потягли до суду. Там чоловік пояснив, що перебуває у матеріальній скруті, адже має нестабільний заробіток та позбавлений права керування. Ухвалою суду від 31 серпня йому розстрочили сплату штрафу на 12 місяців по 4250 грн.

Кілька місяців тому вказаний водій отримав 17000 гривень штрафу і за нетверезе керування транспортним засобом.

Читайте також:
На Підгаєччині водійка автомобіля за нетверезу їзду отримала 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Теребовлянщині під час обрізання дерев загинув житель Прикарпаття

Наступна стаття

Путін оголосив часткову мобілізацію