2,78 проміле: у Мельнице-Подільській громаді п’яний водій “Жигулів” заїхав у дерево

Жигулі

Фото ілюстративне

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.
Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 червня цього року у селі Кудринці Мельнице-Подільської громади. Вночі, близько 02.30, водій автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”) не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та в’їхав у дерево.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав численні механічні ушкодження – пошкоджено капот, фари, ліве та право крило, переднє лобове скло.

Окрім того водій перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд проводився у присутності двох свідків на місці автопригоди.

Драгер показав результат 2,78 проміле, що в 14 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Водій з отриманим результатом погодився, від проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій свою провину визнав та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад три проміле: у Бучачі спіймали п’яного водія, який ледве вийшов із машини

Коментувати

Попередня стаття

Оборудование для шиномонтажа – стенды проточки тормозных дисков

Наступна стаття

Понад два проміле: поблизу Козови спіймали і покарали п’яного водія “Жигулів”