На Шумщині п’яний водій “Ауді” скоїв ДТП і отримав 10 діб арешту

наручники

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 24 січня цього року у селі Шкроботівка, що на Шумщині. Ввечері, близько 20.00, водій автомобіля “Ауді А6” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив зіткнення із припаркованим автомобілем “Рено Кенго”.

У результаті ДТП, на щастя, обійшлося без травмованих, але транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Винуватець зіткнення не зупинився і залишив місце автопригоди. Згодом його розшукали поліцейські і виявилося, що порушник іще й перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння як на місці, так і у медичному закладі винуватець аварії відмовився.

На водія “Ауді” склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді водій визнав свою провину тільки у вчиненні двох порушень – скоєння ДТП і втеча з місця аварії. Провини у нетверезому керуванні молодик не визнав – пояснив, що випив уже після скоєння ДТП, будучи вдома.

Втім, серед матеріалів справи суддя відшукав письмові пояснення батька водія “Ауді”, надані поліцейським. Батько вказав, що син приїхав додому нетверезим і автомобіль при цьому був пошкодженим. Також вказав, що разом із сином вдома алкогольних напоїв не вживав. Син, приїхавши додому, одразу ж пішов спати.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Кременеччині у результаті ДТП загинула водійка із Києва (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

Аналізи: для чого робляться та де замовити процедуру?

Наступна стаття

Поблизу Теребовлі вантажівка злетіла з дороги (ФОТО)