На Підгаєччині у п’яного водія після ДТП загорівся автомобіль

Жигулі, пожежа

Фото ілюстративне

Підгаєцький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 29 березня цього року на 52-му кілометрі автодороги Галич – Підгайці – Сатанів.

Ввечері, близько 22.00, поблизу села Вага водій автомобіля “ВАЗ 21099” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а також після з’їзду у кювет автомобіль загорівся.

Окрім того водій перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці зупинки. Драгер показав 1,81 проміле, що в 9 разів вище допустимої норми і це вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

У письмових поясненнях, наданих поліцейським, водій вказав, що разом з друзями святкував свій день народження і вживав алкогольні напої – випив 100 грам горілки та пляшку пива “Микулинецьке”. Опісля цього сів за кермо і поїхав до свого брата, який проживає у селі Новосілка. Втім, на автодорозі не впорався з керуванням та з’їхав у кювет, після чого автомобіль загорівся.

На порушника поліцейські склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Водій ВАЗу у судовому засіданні від дачі пояснень відмовився.

Дослідивши матеріали справи, Підгаєцький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також по цій темі:
На Підгаєччині автомобіль злетів у кювет і загорівся

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Мельниці-Подільської на березі Дністра виявили плантацію коноплі

Наступна стаття

Як часто потрібно замінювати акумулятор ноутбука?