2,7 проміле: поблизу Кременця п’яний водій “Опеля” їхав по всій дорозі

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 7 квітня цього року у селі Білокриниця, що поблизу Кременця. Ввечері, близько 20.00, представники місцевої тероборони виявили водія автомобіля “Опеля Астра”, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

На місце події викликали працівників поліції. Правоохоронці провели огляд водія “Опеля” на стан сп’яніння. Результат позитивний – 2,7 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Опеля” своєї провини не визнав. Кермувальник та його захисник не оспорювали самого факту сп’яніння. Але адвокат водія заявив, що його підзахисний не здійснював керування транспортним засобом.

А огляд на стан сп’яніння проводився із грубими порушеннями процедури – водієві не запропонували пройти огляд на місці зупинки, а одразу ж у медичному закладі. У лікарні огляд провели алкотестером, на який не представили документів. Відтак, адвокат просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Втім, у суді допитали і свідка, пояснення якого виявилися відмінними від заяв адвоката.

Свідок розповів, що, рухаючись власним авто, у селі Білокриниця, побачив перед собою автомобіль “Опель”, який підозріло їхав по всій дорозі. Водій “Опеля” припаркувався біля магазину і хлопець з тероборони підійшов до припаркованого авто та відчинив двері. Тероборонівець та свідок побачили за кермом нетверезого водія. Після цього зателефонували до голови громади і повідомили про дане порушення, а голова в свою чергу викликав працівників поліції.

Таким чином, пояснення свідка спростовують заяви адвоката про те, що водій “Опеля” не керував автомобілем.

Що стосується порушення процедури огляду, то суддя теж не прийняла до уваги ці зауваження, мотивуючи тим, що огляд у лікарні більш точніший, ніж на місці зупинки, а також тим, що проведення огляду тільки у лікарні не звільняє порушника від відповідальності.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Підволочиську п’яний водій “Жигулів” збив дорожній знак та втік з місця аварії

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі зіткнулися маршрутка і тролейбус – 5 людей травмовано

Наступна стаття

На Тернопільщині переселенці зможуть безкоштовно навчатися робітничим професіям