У Борщеві судили двох чоловіків, які залізли на пасіку і викрали вулик

пасіка вулики

На Тернопільщині двоє чоловіків після розпивання спиртного пішли на крадіжку вулика, який згодом продали за 1000 грн. Такий вчинок для них ледь не завершився в’язницею. Однак обійшлося умовним.

Про це йдеться у вироку Борщівського районного суду. Фігуранти справи – уродженці Борщівського та Чортківського району, із середньою освітою, безробітні, раніше не судимі.

Як вбачається із обвинувального акту, випадок трапився 16 травня 2022 близько 23-ї у селі Більче-Золоте. Тоді обвинувачені зайшли на чуже обійстя та викрали звідти вулик вартістю 1500 грн, всередині якого була одна бджолосім’я підвиду «Карпатська», вартістю 3000 грн та 19 сотових рам, вартістю 40 грн за одиницю, на суму 760 грн. Їхні дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.4 ст. 185 КК, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинене в умовах воєнного стану за попередньою змовою групою осіб.

У суді обвинувачені розповіли, що того дня вони розпивали спиртне та побачили на території одного із господарств вулики, після чого  домовились про крадіжку одного для продажу зацікавленому чоловікові. Після крадіжки –  відразу ж продали за 1000 грн. Свою вину вони визнали, щиро розкаялись.

Потерпілий попросив суд суворо їх не карати. Сказав, що заподіяну шкоду йому обвинувачені відшкодували повністю. Розповів, що вранці 17 травня побачив два перевернуті вулики і зникнення одного, тому й звернувся у поліцію.

Як результат розгляду справи – суд визнав обвинувачених винуватими у вчиненні злочину за ч.4 ст. 184 КК та присудив кожному покарання у вигляді 5 років тюрми, звільнив від їхнього відбування на підставі ст. 75 КК з призначенням року іспитового строку. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також по цій темі:
У Більче-Золотому п’яні хлопці залізли на пасіку і вкрали вулики

Коментувати

Попередня стаття

Какие кальяны производят в Украине

Наступна стаття

Вибромассажер простаты: как выбрать и где купить