За крадіжку коней та гужових підвод житель Збаражчини отримав три роки тюрми

На Збаражчині чоловік після відбуття покарання за крадіжку взявся за старе. У грудні минулого року вийшов з тюрми, а вже у січні цього року знову почав красти. Зокрема, викрадав коней разом із фірами.

Обвинуваченому присудили три роки тюрми. Про це йдеться у вироку Збаразького районного суду. Фігурант справи – із неповною середньою освітою, неодружений, не працює,  судимий 5 разів за крадіжки.

Як вбачається із обвинувального акту, на два чужі обійстя обвинувачений навідувався п’ять разів у січні-лютому 2022.  Так, з господарства першого потерпілого чоловік двічі викрадав коня, віком 20 р., вартістю 8460 грн та  раз – упряж вартістю 950 грн, гужовий транспорт вартістю 1400 грн. А на господарство другого потерпілого чоловік навідувався тричі.

Звідти викрадав двічі кобилу, 15 р., вартістю 8649 грн з гужовим транспортом вартістю 1500 грн, упряжжю, вартістю 900 грн та раз – металевий кінний віз кустарного виробництва вартістю 1500 грн. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.2 ст. 185 КК, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно, за ч.3 ст. 185, тобто таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднана з проникнення у приміщення, вчинена повторно.

Окрім того, на фігуранта справи, який лишень вийшов на волю з тюрми у грудні 2021, постановою суду від 10 лютого 2022 було накладено адміністративний нагляд та покладено певні обов’язки та обмеження – не відвідувати місць продажу алкоголю, не виходити в нічний час на вулицю, не виїжджати без дозволу, з’являтися у відділення поліції і т.д. Але чоловік не дотримувався їх. Тож його дії кваліфікували і за ч.ст.395 КК України, як за ознаками самовільного залишення особою місця проживання з метою ухилення від адміністративного нагляду.

Надалі він пішов на угоду з прокуратурою, яку суд у липні і затвердив. Він визнав фігуранта винуватим у вчиненні правопорушень та присудив узгоджене покарання. Йдеться про рік тюрми – за ч.2 ст. 185 КК, про три роки – за ч.2 ст. 185 КК, про три місяці арешту – за ст. 395 КК та визначення остаточного покарання за сукупністю злочинів, шляхом поглинання більш суворим покарання менш суворого, у вигляді трьох років тюрми. Вирок нещодавно набрав законної сили.

Читайте також:
Житель Бережанщини намагався пограбувати і згвалтувати 27-річну тернополянку

Коментувати

Попередня стаття

Укус собаки: ответственность владельца собаки.

Наступна стаття

Графіки аварійного відключення електропостачання: як, коли і для чого