На Монастирищині п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу житлового будинку

Жигулі

Фото ілюстративне

Монастириський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 травня цього року у селі Лука Монастириської міської громади. Близько 16.00 водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху та в’їхав в огорожу житлового будинку.

У результаті ДТП транспортний засіб і огорожа отримали ушкодження.

Окрім того винуватець зіткнення перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд проводився на місці події. Драгер показав результат 2,27 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій пояснив, що за кермом був тверезим, а алкоголь вживав уже після скоєння ДТП.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкоголю після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння), а також протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП).

Нагадаємо, санкція ч. 4 ст. 130 КУпАП передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Досліджуючи матеріали справи, в тому числі й відеозаписи з місця події, суд прийшов до висновку, що водій ВАЗу сказав про вживання алкоголю після ДТП з метою уникнення відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Поліцейські не пояснили чоловікові про те, яка відповідальність передбачена за порушення ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Відтак, суд перекваліфікував справу з ч. 4 ст. 130 КУпАП на ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Отож, у підсумку Монастириський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Козові водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Якісна резина б/в: як обрати та де купити

Наступна стаття

Попався на хабарі: колишній прокурор з Кременеччини отримав 7 років тюрми