Попався на хабарі: колишній прокурор з Кременеччини отримав 7 років тюрми

хабар

Реальне покарання з позбавленням права займати посади у правоохоронних органах та із конфіскацією майна присудили колишнім прокурору та рятувальнику, обвинуваченим в отриманні 2500 доларів хабаря.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду. Як випливає із нього, перший обвинувачений – прокурор Кременецької прокуратури  був призначений процесуальним керівником в складі групи прокурорів у кримінальному провадженні щодо незаконного полювання у січні 2018 трьома чоловіками в урочищі “Воронуха”, яке розташоване на Кременеччині і належить до природно-заповідного фонду.

Надалі він поспілкувався із начальником караулу 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Тернопільській області, другим обвинуваченим у справі, щодо двох фігурантів вищезгаданої кримінальної справи – начальника Державного пожежно-рятувального пункту 23 вказаної частини та його друга. Після чого заявив про можливість уникнення ними кримінальної відповідальності за 2500 доларів неправомірної вигоди.

Чоловіки домовились, залучивши для отримання грошей ще одного посередника. 20 лютого 2018 гроші отримав спершу рятувальник, далі він поїхав для передачі прокурору. Там прокурор сказав покласти гроші в картонну коробку та передати його вітчиму.

Дії обвинуваченого прокурора були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.3 ст.368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення і невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

А дії другого обвинуваченого –  ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 КК України, як пособництво в отриманні службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе, за вчинення і невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, та в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

У суді обвинувачені вину не визнали. Однак суд, дослідивши матеріали справи, прийшов до переконання про доведеність їх вини. Тому визнав їх винуватими та присудив першому фігуранту –  7 років тюрми з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна,  а другому –  6 років з позбавленням права обіймати будь-які посади в правоохоронних органах на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Обвинувачені не погодились із таким рішенням суду та подали апеляцію. Судове засідання призначене на 9 листопада.

Читайте також:
На Теребовлянщині заступник голови ОТГ попався на хабарі у розмірі 22000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

На Монастирищині п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу житлового будинку

Наступна стаття

У Зборові горіла господарська будівля (ФОТО)