Поблизу Борщова чоловік здав у поліцію п’яного і хамовитого водія “Жигулів”

Жигулі

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 10 червня цього року у селі Озеряни Борщівської міської громади.

Близько 16.30 водій автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”) під’їхав до кафе “Вітерець” і зупинився на проїжджій частині дороги, заблокувавши при цьому виїзд мікроавтобусу, який був припаркований на узбіччі. Водій буса зробив зауваження водієві “Жигулів” і попросив перепаркуватися так, щоб можна було безперешкодно виїхати.

Кермувальник “Жигулів” у грубій формі відреагував на зауваження та пішов у кафе, залишивши своє авто без змін.

Тоді водій буса звернувся на лінію “102” – чоловік окреслив суть проблеми, а також повідомив, що водій “ВАЗ 2107” ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння, оскільки від нього під час розмови було чути сильний запах алкоголю.

Поліцейські прибули на місце події, розшукали водія ВАЗу та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Драгер показав 2,13 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій ВАЗу з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу не визнав своєї провини. Заявив, що автомобілем у стані сп’яніння не керував. Мовляв, приїхав тверезим, припаркувався біля кафе, а в кафе зустрів знайомого і випив з ним пива. Тобто після вживання пива транспортним засобом уже не керував.

Втім, зважаючи на пояснення свідків та відеозаписи з місця події, суд пояснення кермувальника “Жигулів” сприйняв критично. Ці пояснення різняться у порівнянні з тим, що водій “Жигулів” говорив на місці події, і, на думку суду, вони змінені після спілкування з адвокатом з метою уникнення відповідальності.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки той не отримував водійського посвідчення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Козові водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Донеччині загинув житель Підволочиська Віталій Промович

Наступна стаття

У Монастириській громаді горіла господарська будівля (ФОТО)