Масований ракетний удар: ППО у понеділок збила більше 60 російських ракет, летіло понад 70

ракети

У понеділок, 5 грудня, росіяни здійснили черговий масований ракетний удар по Україні. Втім, українська ППО відпрацювала вдало і вдалося збити  більше 60 ракет.

Загалом Росією сьогодні було випущено по території України понад 70 ракет.

Про це інформують Повітряні сили ЗСУ.

“Загалом випущено понад 70 ракет. За попередньою інформацією пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювались із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області.

Також противник завдав удару 22-ма крилатими ракетами типу “Калібр” із кораблів Чорноморського флоту.

Крім того, з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилами ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П”. – йдеться у повідомленні.

Повітряники також додали, що загалом збито понад 60 ракет окупантів, а до відбиття нападу залучали зенітні ракетні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних Сил ЗС України та інших складових Сил оборони.

Завдяки вдалій роботі ППО вдалося захистити ряд інфраструктурних об’єктів країни, втім все ж таки є і влучання. Так, у Київській області ворог завдав удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі телемарафону.

“Маємо вдалі приклади того, як відпрацювала протиповітряна оборона. На жаль, окрім цього, є влучання в об’єкт інфраструктури. Зараз аналізують інформацію”, – сказав він.

Кулеба додав, що чіткішу аналітику того, що сталося, буде надано протягом двох годин, але критичних наслідків поки не спостерігається.

За інформацією ДТЕК, через чергову масовану атаку РФ на об’єкти критичної інфраструктури екстрені відключення електроенергії окрім Київщини, застосовані також на Дніпропетровщині та Донеччині.

ракетиЧитайте також:
Як правильно підключити електростанцію (генератор) до будинку?

Коментувати

Попередня стаття

Загинули дві кози і домашня птиця: у Кременці горіла господарська будівля

Наступна стаття

Кухонний посуд: як обрати та де купити