3,3 проміле: на Кременеччині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

драгер, алкотестер

Кременецький районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 2 травня цього року у селі Дунаїв, що на Кременеччині.

Близько 11:00 працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2106” (“Жигулі”, “шістка”), який порушував правила дорожнього руху. Під час спілкування у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 3,31 проміле, що майже в 17 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, факту вживання алкогольних напоїв не заперечував.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Кременецький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2106” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Тернополі трактор переїхав 60-річного чоловіка

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: У Тернополі створюємо мережу пунктів обігріву “Тепле місто”

Наступна стаття

Сергій Надал: Тернопіль у сматфоні – запрацював мобільний застосунок «е-Тернопіль»