У Скалі-Подільській водій мотоцикла за п’яну їзду отримав 15 діб арешту

дтп мотоцикл

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 9 квітня цього року у селищі Скала-Подільська. Ввечері, близько 23.00, працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Spark SP125C-4C”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 0,96 проміле, що майже у 5 разів вище допустимої норми.

Даний мотоцикліст впродовж року уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезе кермування.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У графі пояснень в адміністративному протоколі мотоцикліст вказав: “випив 1 л пива”.

До суду водій мотоцикла двічі не з’явився. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія мотоцикла “Spark SP125C-4C” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років без вилучення транспортного засобу.

Мотоцикл, яким керував порушник, належить іншій особі, тому суд не застосував покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу.

Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Читайте також:
3,3 проміле: на Кременеччині водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Львові через негоду впали 119 дерев

Наступна стаття

2,57 проміле: у Заліщицькій громаді спіймали дуже п’яного водія “Жигулів”