У Бучачі п’яний водій “Daewoo Sens” в’їхав в електричну опору. Що йому за це було?

Бучацький районний суд розглянув справу щодо водія, на якого поліцейські склали протоколи за скоєння ДТП і керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Випадок трапився 10 липня цього року у місті Бучачі. В обідню пору, близько 14.40, на вулиці Галицькій водій автомобіля “ЗАЗ-Daewoo Sens” не впорався з керуванням та здійснив наїзд на електричну опору, пише Тернополіс із посиланням на матеріали справи.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Окрім того водій Daewoo перебував у стані алкогольного сп’яніння, про що свідчить результат огляду, який проводився у медичному закладі.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За скоєне водієві загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у суді водій став “пасажиром”.

У судове засідання водій Daewoo не з’явився, причини неявки не повідомив. Але натомість на засіданні був присутній адвокат особи, яка притягується до відповідальності.

Захисник заявив, що при складанні адмінматеріалів працівниками поліції допущено ряд порушень і доказів провини його підзахисного недостатньо.

Зокрема, огляд на стан сп’яніння проводився пізніше, ніж через дві години після складання протоколу про вчинення ДТП, а отже його результат не є дійсним.

Адвокат звернув увагу на відсутність доказів керування транспортним засобом особою, яка притягується до відповідальності. Мовляв, чоловік на якого склали протоколи, був лише пасажиром.

Також адвокат пояснив, що водій автомобіля Daewoo  жодних правил дорожнього руху не порушував, причиною ДТП були пошкодження дорожнього покриття у вигляді вибоїн. В результаті попадання колеса у вибоїну автомобіль став некерованим та в’їхав у стовп лінії електропередачі.

Відтак, захисник просив закрити провадження у справах і суд це зробив.

Дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив закрити провадження у справах за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо чоловіка, на якого склали адміністративні протоколи, у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення.

Постанова суду нещодавно набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: Подяка від наших Героїв – це відзнака волонтерської праці всієї Тернопільської громади

Наступна стаття

Гурт із Тернополя представить Україну на Євробаченні-2023