У Шумську спіймали п’яного росіянина за кермом авто і дали йому 17000 грн штрафу

алкотестер, драгер

Шумський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення було зафіксовано 31 березня цього року у місті Шумську, пише Тернополіс із посиланням на матеріали справи. Ввечері, близько 20:40, на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Королла”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав 2,46 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом.

У судовому засіданні водій “Тойоти” пояснив, що є громадянином Росії, має посвідку на тимчасове проживання в Україні, мову судочинства розуміє. Чоловік визнав свою провину у вчиненні порушення і пояснив, що того вечора сидів у своєму автомобілі поблизу кафе.

До нього підійшли працівники поліції з метою встановити його особу, оскільки авто було на російських номерах, після чого попросили забрати автомобіль, тому він вирішив поїхати додому. Під час руху його спинили вже інші працівники поліції, які під’їхали службовим автомобілем і запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння, результато якого виявився позитивним.

Дослідивши матеріали справи, Шумський районний суд постановив водія автомобіля “Тойота Королла” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

Сергій Надал: У 2023 році відшкодовуватимемо тернопільським підприємцям сплату єдиного соціального внеску за кожне нове робоче місце

Наступна стаття

У Тернополі з різдвяними концертами виступить “Піккардійська терція”