У Борщівській громаді п’яний водій втікав від поліції і заїхав у дерево

дтп дерево

Фото ілюстративне

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 27 червня 2022 року на автодорозі між селами Озеряни Борщівської громади і Тарнавка Колиндянської громади.

Ввечері, близько 20:00, водій автомобіля “ВАЗ 21081” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинку і продовжив рух. Під час втечі водій “вісімки” не впорався з керуванням та допустив зіткнення з деревом.

Після скоєння ДТП кермувальник ВАЗу не вжив заходів, щоб не допустити самовільного руху автомобіля, не поставив його на стоянкове гальмо і у результаті транспортний засіб покотився назад та зіткнувся зі службовим автомобілем поліції “Рено Дастер”, який рухався позаду.

У результаті автопригоди автомобіль ВАЗ отримав ушкодження радіатора і переднього та заднього бамперів.

Автомобіль “Рено Дастер” отримав пошкодження переднього бампера, переднього правого крила та передньої правої фари.

Окрім того, як виявилося, кермувальник ВАЗу перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав результат 2,5 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

Водій погодився з результатом і відмовився від можливості повторного проходження огляду у медичному закладі.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “вісімки” визнав свою провину і розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21081” визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Теребовлі водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Шкарпетки чоловічі: як обрати та де купити

Наступна стаття

Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 26 грудня до 1 січня