У Заліщиках п’яний водій “Форда” збив дорожній знак і отримав 17000 грн штрафу

алкотестер, драгер

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 28 травня 2022 року у місті Заліщики. Близько опівночі на вулиці Степана Бандери водій легкового автомобіля “Ford Transit Connekt” не впорався з керуванням та скоїв наїзд на дорожній знак.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Також було пошкоджено і дорожній знак.

Поліцейські, які прибули на місце події, помітили, що водій “Форда” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Драгер показав 1,16 проміле, що майже у 6 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Форда” не визнав своєї провини і просив закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Адвокат водія зазначив, що поліцейські не здійснювали зупинку транспортного засобу, а підійшли до водія у той момент, коли автомобіль стояв на узбіччі (у кюветі – ред.). Тобто водій не здійснював керування транспортним засобом. Окрім того огляд на стані сп’яніння був проведений більш, ніж через дві години з того часу, коли були виявлені підстави для його проведення.

Втім, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що провина водія доведена у повному обсязі.

Так, з відеозапису з місця події, вбачається, що водій зізнався у керуванні транспортним засобом і після вживання алкогольних напоїв “захотів трохи проїхатися”. Також водій просив поліцейських “вирішити питання” без складання протоколу, що теж зафіксовано на відео.

Отож, у підсумку Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Ford Transit Connekt” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Ягільниці внаслідок ДТП загинула пасажирка “Каділаку”

Коментувати

Попередня стаття

«Допомога армії від Тернополя» доставила вантажі нашим Героям на Харківському та Донецькому напрямку

Наступна стаття

Під Ізюмом під час розмінування загинув рятувальник з Тернопільщини Сергій Гоцуляк