У Підгайцях житель Бережан скоїв ДТП і давав поліції хабаря

Хабарем чоловік намагався вирішити питання непритягнення його до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Про це сьогодні, 6 січня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

На лінію 102 надійшло повідомлення від інспектора групи реагування патрульної поліції у місті Підгайці про те, що житель Бережан скоїв дорожньо-транспортну пригоду без потерпілих і намагається відкупитися від адміністративної відповідальності, пропонуючи поліцейським тисячу гривень неправомірної вигоди.

Факт корупційного діяння задокументувала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу – надання неправомірної вигоди службовій особі. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Слід зауважити, що за вчинення ДТП з матеріальними збитками передбачений штраф у розмірі 850 гривень, за пропозицію хабаря зараз водіям зазвичай дають 17000 гривень штрафу. Тож, пропонуючи гроші поліцейським, бережанець явно поспішив і тільки додав собі клопоту.

Читайте також:
Водій “Жигулів”, який в Острові збив дитину, отримав 34000 грн штрафу і два роки обмеження волі

Коментувати

Попередня стаття

Термоси, термочашки й ланч-бокси: що вибрати

Наступна стаття

У Заліщиках внаслідок ДТП загинула жінка-пішохід