У Тернопільобленерго пояснили, чому вмикають світло тільки на три години

світло лампочка

Вже кілька днів поспіль доведені НЕК «Укренерго» ліміти споживання електричної енергії для нашої області, дають змогу застосовувати вимкнення 3 через 6 години (3  години електроенергія є а 6 годин немає).

Про це інформують у ВАТ “Тернопільобленерго”.

Енергетики наголошують, що електромережі Тернопільської області є частиною об’єднаної енергосистеми країни і тому якщо відбувається будь-яке пошкодження в енергосистемі це створює вплив і на енергозабезпечення нашої області. Наразі енергосистема України не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію.

Тому для кожної обласної розподільної компанії щоденно доводиться ліміт потужності, який компанія не може перевищувати, і в межах якого відбувається чергування обмеження споживачів.

Якщо для Тернопільської області НЕК «Укренерго» доводить ліміти які становлять близько 50% від потреб споживання області, то застосовується алгоритмом 3 годин електропостачання є, а 6 години – немає, пояснюють в обленерго. Якщо розмір доведеного щоденного ліміту  складає 75% від потреб споживання Тернопільської області, то енергетики застосовують схему вимкнень 6 через 3 години, тобто 6 години електроенергія є, а 3 годин – немає.

Даний алгоритм вимкнення електропостачання сформований зважаючи на особливості технологічного процесу з розподілу електричної енергії в межах Тернопільської області, а також на географічне розташування електричних мереж та їхніх електричних з’єднань між собою.

Читайте також:
Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 16 до 22 січня

Коментувати

Попередня стаття

Швидкий та легкий вибір ліжка для дитини: 5 простих та надійних правил

Наступна стаття

Як обрати та де купити квадроцикл