2,4 проміле: у Бережанах п’яний водій ВАЗу заїхав у металеву огорожу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 25 липня 2022 року у місті Бережани. Ввечері, близько 20:30, на вулиці Тернопільській водій автомобіля “ВАЗ 321” не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху і скоїв наїзд на металеву огорожу.

У результаті ДТП автомобіль та огорожа отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Винуватець аварії залишив місце події, а згодом, коли його розшукали поліцейські, виявилося, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився за допомогою газоаналізатора. Драгер показав 2,41 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, подав заяву про визнання своєї провини та просив розглянути справу за його відсутності.

Дослідивши матеріали, Бережанський районний суд постановив водія автомобіля ВАЗ визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Заліщиках покарали умовним терміном водія, який скоїв смертельну аварію

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя ДТП з потерпілими. Рух ускладнений

Наступна стаття

Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 6 до 12 лютого