Нетверезий водій у суді став пасажиром: на Бучаччині не змогли покарати винуватця ДТП

ДТП Переволока

Бучацький районний суд розглянув справу щодо молодика, на якого склали протоколи за скоєння дорожньо-транспортної пригоди у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у судових матеріалах, випадок трапився 19 червня 2022 року у селі Переволока Бучацької міської територіальної громади. Ввечері, близько 19:30, водій автомобіля “Фольксваген Кадді” проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху та на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням і допустив зіткнення з бетонною огорожею.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження, а пасажир – легкі тілесні ушкодження.

Окрім того, за версією поліцейських, водій автомобіля “Фольксваген Кадді” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На кермувальника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За скоєне порушникові загрожував штраф у розмірі 17000 грн з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, у судовому засіданні адвокат заявив, що чоловік, на якого склали адміністративні протоколи у момент ДТП був пасажиром, а не водієм.

Травмований пасажир у лікарні також стверджував, що товариш, на якого склали протоколи, був пасажиром. Мовляв, їх у салоні було троє, але імені водія потерпілий не пам’ятає.

Досліджуючи відеозаписи, надані поліцейськими, суд прийшов до висновку, що неможливо встановити усі обставини справи, які підтверджували б факт керування автомобілем саме тією особою, на яку склали адміністративні протоколи.

Отож, у підсумку Бучацький районний суд постановив закрити справу за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо ймовірного водія “Фольксвагена” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Читайте також по цій темі:
На Бучаччині “Фольксваген Кадді” злетів у кювет. Є травмовані

Коментувати

Попередня стаття

Графік вимкнення електроенергії на Тернопільщині у період з 6 до 12 лютого

Наступна стаття

У Гусятині судили жінку, яка привласнила собі знайдені гроші