На Борщівщині п’яний водій “Таврії” збив велосипедиста. Як покарали порушника?

Борщівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 28 липня 2022 року у селі Іванків. Ввечері, близько 19:00, водій автомобіля “ЗАЗ 1102” проявив неуважність, не обрав безпечної швидкості руху та допустив наїзд на велосипедиста, який рухався попереду.

У результаті ДТП автомобіль та велосипед отримали механічні ушкодження.

Водій двоколісника травмувався, а винуватець зіткнення залишив місце події. Коли водія авто розшукали поліцейські, то виявилося, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння кермувальник “Таврії” як на місці події, так і у медичному закладі відмовився.

Травми велосипедиста були кваліфіковані медиками як легкого ступеню, тому винуватця ДТП притягнули не до кримінальної, а до адміністративної відповідальності.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Під судового засідання водій авто визнав свою провину та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Борщівський районний суд постановив водія автомобіля “ЗАЗ 1102” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Нетверезий водій у суді став пасажиром: на Бучаччині не змогли покарати винуватця ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Життя студентів у Словаччині: житло, бюджет та розваги

Наступна стаття

На Тернопільщині 15 лютого не відключатимуть світло