Водій “Жигулів”, який на трасі Козова – Зборів скоїв ДТП, отримав 17000 грн штрафу

ДТП Жигулі

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Нагадаємо, випадок трапився 3 серпня 2022 року на автодорозі Т-2018 Зборів – Козова. Між селами Олесино та Геленки Козівської громади водій автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”) не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з мікроавтобусом “Фольксваген Транспортер”, який рухався попереду.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а водій “Жигулів” та пасажирка мікроавтобуса отримали тілесні ушкодження та були госпіталізовані до лікувального закладу.

Окрім того виявилося, що винуватець зіткнення перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Оскільки пасажирка мікроавтобуса отримала легкі тілесні ушкодження, тому водія “Жигулів” притягнули не до кримінальної, а до адміністративної відповідальності.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

Водій “Жигулів” у судове засідання не з’явився, але подав заяву про визнання своєї провини, просив дану справу розглядати без його участі.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Харківщині загинули двоє тернополян – Олег Сагайдак та Сергій Король

Наступна стаття

Поблизу Тернополя внаслідок ДТП загинув пішохід