У Товстому п’яний водій “Мерседесу” гнав зі швидкістю 120 км/год. Як його покарали?

5 проміле

Заліщицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було виявлено 23 серпня 2022 року. В обідню пору на автодорозі М-19 у селищі Товсте працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мерседес Е-220”, який порушував правила дорожнього руху.

Причиною зупинки стало суттєве перевищення швидкості руху – у межах населеного пункту чоловік на “Мерседесі” їхав зі швидкістю 120 км/год, при тому що максимально дозволена швидкість на даній ділянці дороги становить 50 км/год.

На порушника відразу ж на місці зупинки винесли постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП (перевищення швидкості), на нього було накладено штраф у розмірі 340 гривень.

Але це ще не все. Під час спілкування поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат перевищив діапазон вимірювального приладу.

Модель алкотестера, якою користувалися заліщицькі поліцейські, мала діапазон вимірювання від 0 до 3 проміле. Тобто рівень алкоголю в крові водія “Мерседесу” становив понад 3 проміле, що вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння.

На керманича склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і направили його на розгляд до суду.

У судовому засіданні водій “Мерседесу” своєї провини не визнав. Заявив, що автомобілем не керував, а тому не було підстав для проходження огляду на стан сп’яніння.

Втім, постанову про перевищення швидкості керманич не оскаржував, що суд розцінив як визнання факту керування транспортним засобом.

Також до матеріалів справи була долучена розписка дружини порушника, яка прибула на місце зупинки, щоб забрати додому авто. У цій розписці жінка зобов’язувалася впродовж доби не допускати чоловіка до керма автомобіля.

Отож, дослідивши матеріали справи, Заліщицький районний суд постановив водія автомобіля “Мерседес Е-220” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Порушник не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак Апеляційний суд не задовольнив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Читайте також:
У Бережанах п’яний водій “Лади” скоїв ДТП і намагався зіпхати усе на дружину

Коментувати

Попередня стаття

Купувала нерухомість: у жительки Чорткова шахрай видурив 58000 гривень

Наступна стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії за квітень