У Чорткові п’яний водій “Жигулів” заїхав у торговий кіоск. Як покарали порушника?

Жигулі

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, інцидент трапився 15 вересня 2022 року у місті Чорткові. На вулиці Володимира Великого водій автомобіля “ВАЗ 2103” (“Жигулі”) не вибрав безпечної швидкості руху, проявив неуважність та допустив наїзд на кіоск торгової марки “Львівській солодощі”.

У результаті ДТП автомобіль та кіоск отримали ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 2,59 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Чортківський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2103” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад 2 проміле: у Підгайцях спіймали п’яну водійку “Мерседесу”

Коментувати

Попередня стаття

У Великому Ходачкові спіймали чоловіка, який обікрав магазин і кілька житлових будинків

Наступна стаття

На Зборівщині горіло підприємство з виробництва дерев’яних пелетів (ФОТО)