У Хоросткові п’яний водій “Мазди” в’їхав в електричну опору. Як покарали порушника?

Фото-ілюстративне

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 23 липня 2022 року у місті Хоросткові. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Князя Володимира водій автомобіля “Мазда 5” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на електричну опору.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження.

Водій перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події за допомогою алкотесту. Результат позитивний – 2,23 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На водія склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді кожен із протоколів розглядали окремо.

Дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив закрити провадження за ст. 124 у зв’язку з відсутністю складу порушення. Таке рішення було прийнято, оскільки до справи не було долучено схему ДТП, а також в матеріалах містилися й інші недоліки.

А от з другим протоколом виявилося усе гаразд. Дослідивши матеріали, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Мазда 5” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Золотому Потоці п’яний водій “Жигулів” заїхав у кювет і заснув за кермом

Коментувати

Попередня стаття

Агенції перекладу як ключовий інструмент для успішного бізнесу

Наступна стаття

У Тернополі оприлюднили графік зупинок котелень на ремонтний період