У Теребовлі водій “Москвича” заробив два штрафи на суму понад 50000 гривень

Штрафи у розмірі 20400 гривень і 34000 гривень отримав водій “Москвича”, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах судової справи, факт порушення було зафіксовано 18 жовтня 2022 року у місті Теребовля. Близько першої години ночі на вулиці Князя Василька  працівники поліції зупинили водія автомобіля “AZLK 2140” (“Москвич”).

Під час спілкування у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,55 проміле, що на 0,35 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Окрім того під час перевірки документів з’ясувалися, що чоловік сів за кермо, будучи позбавленим права керування транспортними засобами, оскільки протягом року уже попадався нетверезим за кермом.

Отож, на порушника на місці зупинки винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування транспортними засобами особою, позбавленою такого права) і склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Постанова поліцейських за ч. 4 ст. 126 КУпАП одразу передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень, а адміністративний протокол направили на розгляд до суду.

Теребовлянський районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив водія автомобіля марки “Москвич” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Таким чином порушник отримав два штрафи на загальну суму 54400 гривень.

Читайте також:
У Чорткові водій “Жигулів” отримав два штрафи на суму понад 50000 гривень

Коментувати

Попередня стаття

У Козівській громаді горіла господарська будівля (ФОТО)

Наступна стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за травень