Уряд звільнив українців від самоізоляції після повернення з Польщі

Від самоізоляції звільняються українці після повернення з країн, де кількість активних випадків Covid-19 менша за 40 на 100 тис. населення

Громадяни після повернення з Польщі не зобов’язані проходити самоізоляцію, оскільки ця країна входить до «зеленої зони».

Про це він заявив на брифінгу у понеділок, 15 червня, міністр охорони здоров’я України Максим Степанов повідомляє Європейська правда.

Він пояснив, що на людей, які повертаються в Україну з Польщі, більше не поширюється зобов’язання відбувати 14-денну самоізоляцію, оскільки ця країна увійшла до «зеленої зони». До неї уряд відніс країни, у яких кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення менша за 40.

«Польща входить до країн, які входять до зеленої зони. Тобто не є необхідним проходити обсервацію після повернення з неї», – зазначив Степанов.

Кабінет міністрів також ухвалив рішення про відкриття з 15 червня пунктів пропуску в міжнародних аеропортах України для іноземців.

Польща в ніч на суботу знову відкрила свої кордони з усіма сусідніми країнами ЄС після трьох місяців дії обмежень на в’їзд через коронавірусну кризу.

Нагадаємо, раніше Польща звільнила від самоізоляції українців, які їдуть працювати туди на ферми і поля.

Читайте також:
Сотні людей застрягли у черзі на пункті пропуску “Шегині” (ВІДЕО)

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі та шести районах області за добу виявили 40 нових випадків зараження коронавірусом

Наступна стаття

На трасі Почаїв-Зборів п’яні мотоциклісти влетіли у дерево