“Ниві” треба три мільйони: клуб звернувся за підтримкою до влади та бізнесу

Степан Рубай та Ігор Климовський

Фінансове становище клубу нині дуже хитке. Через організацію кількох домашніх поєдинків, фактично, на виїзді (у Львові), а також постійні ПЛР-тести для команди, клуб не вклався у бюджет, який було заплановано.

Сьогодні, 24 травня, у приміщенні розважального комплексу «Марципан» відбулася прес-конференція представників ФК Нива, на чолі з президентом клубу Степаном Рубаєм і головним тренером Ігорем Климовським.

Говорили передусім про фінанси, адже турнірне становище команди більш-менш стабільне.

Нагадаємо, що в попередньому турі першості України в першій лізі Нива перемогла житомирське Полісся – 2:0, і, фактично, убезпечила себе від вильоту з першої ліги. Тепер команді залишилося зіграти три матчі до завершення чемпіонату.

Готові переписати акції

Однак фінансове становище клубу нині дуже хитке. Як розповів президент клубу Степан Рубай, через організацію кількох домашніх поєдинків, фактично, на виїзді (у Львові), а також постійні ПЛР-тести для команди, клуб не вклався у бюджет, який було заплановано. Внаслідок цього в команді склалася заборгованість по зарплаті, але найголовніше – немає впевненості у подальшому розвитку клубу.

На думку президента, нинішній головний тренер Ігор Климовський вивів команду на дуже непоганий рівень, причому вона ще далеко не вичерпала свій ресурс, і, очевидно, буде й надалі прогресувати. У клубу є непогана база, в Тернополі гарний стадіон, отож, єдиний професійний клуб області варто зберегти.

Клуб має й фінансові перспективи, йому лише саме зараз потрібно підставити плече, адже він опинився в скрутному становищі. З головним тренером є домовленість, що він готує команду до завершення чемпіонату, і після останнього домашнього матчу з Агробізнесом (запланований на 5 червня) відбудеться остаточна розмова: що робити далі?

— Зрозумійте нас правильно, — наголосив Степан Рубай. — Ми бачимо перспективи розвитку Ниви, створення нових об’єктів, які стануть спонсорами команди і полегшать фінансовий тягар. Однак нині, в силу багатьох перерахованих причин, нам потрібна допомога. Ми контактували з керівництвом міста й області, у них є розуміння і готовність допомагати, але далі розмов справа поки не йде, а кошти потрібні терміново. Мова не йде про якісь захмарні суми — для порятунку клубу необхідно близько трьох мільйонів гривень. Я звертаюся по допомогу і до великого бізнесу: Олександр Поворознюк утримує Інгулець в Прем’єр-Лізі, обробляючи 15 тисяч гектарів землі.

А у нас є такі латифундисти, що мають 20, 30 чи 50 гектарів, то могли би бодай на зарплату взяти футболіста. Нам часто говорять, що Нива – приватний клуб, отож, немає можливості йому допомагати. Однак ми ніколи не трималися за цей статус і можемо переписати 20, 50 чи скільки завгодно відсотків акцій на обласну чи міську владу або на когось із бізнесменів. Можемо й взагалі віддати клуб, було б лише бажання його утримувати і залишити в Тернополі. Бо є пропозиції із інших міст, але ми знаємо чим це закінчиться – клуб просто поїде в інший регіон. Отож, сподіваємося, що після матчу з Агробізнесом у нас будуть підстави обговорити з Ігорем Климовським перспективи розвитку клубу і команди.

“У Тернополі в футбол грають давно, Ниву треба підтримати”

Головний тренер Ниви Ігор Климовський також закликав громадськість Тернополя підтримати Ниву.

— Важко вести тренувальний процес, коли гравців цікавить виплата заборгованості по зарплаті, — зауважив тренер. — Футболісти хочуть їсти, їх сім’ї також, отож, всіх можна зрозуміти. Ми за кілька місяців продемонстрували певний розвиток, і команда буде прогресувати й надалі. У Тернополі в футбол грають давно, і не можна допустити, щоб це місто зникло з футбольної карти України. Не важливо, хто буде її тренером, але Ниву треба підтримати! Громадськість краю має це зрозуміти.

На завершення Степан Рубай запевнив місцевих журналістів, що керівництво клубу неодмінно розв’яже проблему і з заборгованістю із заробітних плат, і з іншими фінансовими виплатами наприкінці сезону, але питання більше в перспективах клубу й команди, адже фінансуючи клуб самотужки від сезону до сезону з’являється певна зневіра в його перспективах. А Нива має розвиватися!

Роман КИПИБІДА

Читайте також:
Київське “Динамо” здобуло перемогу у фіналі Кубка України

Коментувати

Попередня стаття

На трасі Тернопіль-Скалат зіткнулися “Ланос” і “Славута”. Троє людей травмовано

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 25 травня