Помер міський голова Харкова Геннадій Кернес

Геннадій Кернес помер у віці 61 років – з вересня він перебував на лікуванні за кордоном

В ніч на 17 грудня помер міський голова Харкова Геннадій Кернес, який лікувався у Німеччині від коронавірусу. Про це повідомив соратник Кернеса бізнесмен Павло Фукс у своєму Telegram-каналі.

«Сьогодні вночі зупинилося велике добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів та систем його організму. Вічна пам’ять тобі, мій друг», – написав Фукс.

Нагадаємо, 14 вересня стало відомо, що Геннадій Кернес впав у кому під час перебування в лікарні з двостороннім запаленням легенів. Пізніше стало відомо, що у нього виявили коронавірус. 17 вересня Кернеса відправили до Німеччини і госпіталізували в клініку Шаріте.

За час, поки Геннадій Кернес перебував на лікуванні за кордоном, міськрада кілька разів спростовувала чутки про його смерть. Востаннє про стан Кернеса повідомляли його сини. Вони зазначали, що його «у чудовому стані», та заперечували чутки про його інсульт.

Геннадій Кернес на посаді міського голови Харкова перебував з 2010 року.

Восени цього року його знову переобрали мером Харкова, незважаючи на те, що той не виходив на зв’язок з моменту госпіталізації до німецької клініки. Перша сесія депутатів нового скликання Харківської міської ради визнала його мером міста без складання присяги.

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 17 грудня

Наступна стаття

Тернопіль найвідкритіше місто України. Перше місце у рейтингу електронної демократії