У Бережанах п’яний солдат на “Шевроле” в’їхав у припаркований “Фольксваген”. Уже є рішення суду

суд, водій, ДТП

Бережанський районний суд розглянув матеріали справи щодо солдата строкової служби, який, будучи у стані алкогольного сп’яніння, скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Інцидент трапився 16 листопада 2020 року в Бережанах. Тоді близько 16-ї години підозрюваний на вулиці Валовій, перебуваючи за кермом “Шевроле Авео” скоїв ДТП – наїхав на легковий автомобіль “Фольксваген Пассат”, який був припаркований обабіч дороги.

На щастя, під час зіткнення люди не постраждали. Проте обидві автівки зазнали механічних пошкоджень.

На місці аварії водій-винуватець у присутності двох свідків пройшов перевірку на алкотестері. Результат виявився позитивним – 1,39 проміле алкоголю.

Патрульні поліцейські склали на порушника адміністративний протокол і направили в суд. Матеріали справи доповнили трьома відеозаписами загальною тривалістю майже 8 хвилин. На одному відеозаписі мешканець Бережан пояснив поліцейським, що саме він перебував за кермом автомобіля “Шевроле”, на другому – відображено процес проходження тесту на алкоголь.

У винуватця аварії також не виявилося водійського посвідчення для кермування легковим автомобілем.

Втім  у таких випадках якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених.

Впродовж слідства та під час засідання суду мешканець Бережан, солдат строкової служби свою провину визнав та щиро розкаявся у скоєному.

В результаті, взявши до уваги всі фактори, суддя Крамар В. М. 11 січня цього року постановив визнати винним водія “Шевроле Авео” у вчиненні адміністративних порушень та накласти на нього стягнення у розмірі 600 (шестисот) неоподатковуваних мінімумів доходів (10200 грн). Окрім цього порушника ще зобов’язали сплатити 454 грн судового збору.

Христина СЛОТА

Читайте також:
Житель Тернопільщини влаштував бійку після ДТП, але уникнув покарання за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

Погода на Тернопільщині 15-17 січня: снігопади та до -20 морозу

Наступна стаття

COVID-19: за минулу добу на Тернопільщині 190 випадків зараження, 5 людей померли