У новорічну ніч водій “Mitsubishi” розвозив друзів по селу і попався за кермом напідпитку

Покарання у вигляді усного зауваження отримав водій легкового автомобіля за керування транспортним засобом у стані легкого алкогольного сп’яніння.

Випадок трапився 1 січня цього року у селі Гаї Розтоцькі Зборівського району. Вночі, близько 01.30, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Mitsubishi Outlender”.

Правоохоронцям під час спілкування здалося, що водій кермував транспортним засобом напідпитку, тож запропонували йому пройти тест на алкоголь.

Чоловік погодився. Алкотестер  показав результат у 0,52 проміле.

Відтак, на водія склали адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративне порушення (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді водій визнав свою провину, пояснив що після святкування Нового року розвозив друзів по селу. Розповів, що за кілька годин перед цим випив 50 г вина, а так як алкогольних напоїв він не вживає і сп`янінння не відчував, то вважав, що у стані сп`яніння не перебуває.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що у діях водія вбачаються ознаки адміністративного порушення, передбачені  ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Однак, переглянувши відеозапис, суддя зауважив, що у діях водія під час спілкування з поліцейськими не вбачається ніяких зовнішніх ознак сп’яніння. Також зауважив, що водій перед зупинкою поліцейськими не порушував правил дорожнього руху і ступінь сп’яніння, за результатами алкотесту, незначний.

Тому враховуючи усі обставини справи суддя Зборівського районного суду Снігурський В. В. 20 січня постановив звільнити водія автомобіля “Mitsubishi Outlender” від адміністративної відповідальності, передбаченої ч.1 ст.130 КУпАП та оголосити йому усне зауваження.

Читайте також:
2,5 проміле: п’яний водій скоїв ДТП і намагався пояснити, що було дуже слизько

Коментувати

Попередня стаття

Поліція встановила особу чоловіка, який у Тернополі з рушниці поранив двох школярів (ВІДЕО)

Наступна стаття

Київське “Динамо” оплатить лікування юного футболіста, в якого стріляли у Тернополі (ВІДЕО)