У Бережанах водій “Жигулів” за два місяці пропив 30000 гривень

За повторну впродовж року п’янку за кермом водій автомобіля “ВАЗ 21063” отримав покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень.

Про це йдеться у матеріалах справи Бережанського районного суду.

Факт порушення було зафіксовано 19 грудня 2020 року у місті Бережани. Ввечері, близько 23.00, на вулиці Тернопільській правоохоронці зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”. Під час спілкування поліцейські помітили у кермувальника явні ознаки алкогольного сп’яніння. Запропонували йому пройти тест на алкоголь, той погодився.

Результат тестування на місці зупинки у присутності двох свідків – 2,65 проміле, що у 13 разів вище норми.

Відтак, на порушника склали адміністративний протокол про повторне протягом року кермування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

8 грудня 2020 року цей же водій постановою Рогатинського районного суду Івано-Франківської області був покараний штрафом у розмірі 10200 гривень за нетверезе керування автомобілем.

Втім, висновків із цього покарання чоловік не зробив і через 11 днів після рішення суду знову попався на цьому ж порушенні.

Матеріали справи про повторне порушення направили в Бережанський районний суд. У судовому засіданні чоловік нічого не вигадував і своє провину у вчиненні порушення визнав.

Дослідивши матеріали справи, 21 січня цього року Бережанський районний суд визнав водія автомобіля “ВАЗ 21063” винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керувати транспортними засобами терміном на 3 роки.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
П’яний водій відмовився від проходження тесту на алкоголь, бо боявся коронавірусу. Що вирішив суд

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 31 січня

Наступна стаття

Врятуйте сердечко Волинець Марії: термінової допомоги потребує маленька дівчинка з Тернополя