Поблизу Монастириська селяни перекрили дорогу Івано-Франківськ-Тернопіль (ВІДЕО)

Мешканці села Гончарівка Монастириської ОТГ влаштували протест.

Люди перекрили дорогу державного значення Івано-Франківськ-Тернопіль у день коли депутати Монастириської ОТГ мали обирати їм старосту. Селяни вимагають права самим обирати старосту, інформує ТСН у вівторок, 9 березня.

Про місцеві вибори, які відбулися 25 жовтня 2020 року, уже й забулися, втім у Гончарівці досі тривають політичні баталії.

Зараз в Україні селяни не обирають старосту прямим голосуванням. Кандидатуру старости подає голова ОТГ, а депутати громади голосують за неї на сесії. Подекуди голови ОТГ радяться зі своїми виборцями щодо кандидатів, а подекуди ігнорують думку громади.

Зокрема у Гончарівці селяни мають одну кандидатуру на старосту – це Іванна Парубоча, а голова ОТГ іншу – це Ольга Жилова.

Обоє мають значний досвід роботи в органах місцевої влади.

Голова Монастириської ОТГ Андрій Старух пояснює, що Ольга Жилова багато років працювала на посаді секретаря Гончарівської сільської ради, тож має досвід і добре знається на місцевій проблематиці.

Селяни, які вийшли на протест, кажуть, що Ольга Жилова уже була на посаді секретаря і нічого не зробила для села. Тому й не хочуть її.

На сесії Монастириської ОТГ голова громади Андрій Старух на посаду старости села Гончарівка таки висунув кандидатуру Ольги Жилової. Втім, депутати її не затвердили. “За” проголосували лише голова ОТГ та один депутат.

До речі, це вже друге провалене голосування по затвердженню старости Гончарівки. І тепер на наступній сесії буде третя спроба. Тож боротьба за старосту триває.

Читайте також:
У Копичинцях на території колишньої тюрми хочуть розмістити військову частину

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 10 березня

Наступна стаття

У Польщі судитимуть водія, який цистерною в’їхав у тернопільський автобус з 30 пасажирами