Скандальна вакцинація: влада Тернопільщини отримала “перше і останнє попередження” від Офісу президента

В Офісі президента засуджують факт вакцинації від коронавірусу працівників кількох приватних підприємств на Тернопільщині поза чергою.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

“У Тернопільській області сталася неприємна і відверто безсовісна подія, коли поза чергою були вакциновані працівники декількох приватних підприємств. Це відбулось в порушення наявного порядку вакцинації”. – зазначив заступник глави ОП.

За словами Тимошенка, Офіс президента наголошує, що в Україні діє чітко затверджена дорожня карта вакцинації, відповідно до якої з середини березня розпочався другий етап вакцинації. На цьому етапі вакциною, закупленою за кошти державного бюджету, проходить щеплення людей з надзвичайно високим ризиком інфікування і розвитку COVID-19 і тих, хто надає медичні послуги, підкреслив він.

Тимошенко додав, що обласна влада Тернопільщини уже отримала “перше та останнє попередження щодо цього інциденту”.

“Допустити таке порушення порядку вакцинації на місцевому рівні – було помилкою, усі відповідальні особи в області повинні це чітко усвідомити. Ми маємо надію, що подібне більше не повториться – ні у Тернопільській, ні в інших областях”. – підсумував Кирило Тимошенко.

Нагадаємо, у п’ятницю, 26 березня, видання Liga.net повідомило, що у Тернопільській області 24 березня вакцинували препаратом CoviShield 40 працівників підприємств “Агропродсервіс” та “Тернопільського м’ясокомбінату”.

При цьому обидві компанії опублікували в соцмережі фото, на яких медпрацівниця проводить щеплення.

У коментарях на запитання, де вони взяли стільки доз препарату, в Агропродсервісі відповіли, що керівництво підприємства звернулося з відповідним листом-проханням.

Станом на суботу ці пости видалені зі сторінок підприємств.

Засновником компанії “Агропродсервіс” є нинішній депутат Верховної Ради з групи “За Майбутнє” Іван Чайківський.

Нагадаємо, тривалий час Тернопільська область була серед лідерів за темпами вакцинації. Втім, впродовж останніх кількох днів цей процес сповільнився і зараз Тернопільщина уже з 4-го місця опустилася на 7-ме місце серед регіонів країни.

Ймовірно, що кількісні показники тернопільські обласні чиновники наганяли якраз за рахунок вакцинації у приватних компаніях.

Станом на 30 березня на Тернопільщині уже щеплено від коронавірусу 10 418 осіб.

Читайте також:
Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 30 березня

Коментувати

Попередня стаття

Легенди футболу: володар “Золотого м’яча” 2005 року Роналдіньо

Наступна стаття

Життя налагоджується: Михайло Головко за місяць в облраді заробив більше, ніж за увесь попередній рік