Старі схеми: у Підволочиську суд не встиг покарати нетверезого водія

Хитрий водій тривалий час обіцяв надати докази своєї невинуватості, а потім не з’явився до суду.

Підволочиський районний суд розглянув справу про адміністративне порушення щодо водія автомобіля “Форд Транзит”, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Факт порушення був зафіксований іще у жовтні минулого року, але суд розглянув її тільки тепер – 6 квітня.

Отож, 14 жовтня на автодорозі Збараж-Підволочиськ поліцейські зупинили водія автомобіля “Форд Транзит”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився. Тож на нього склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння).

У судові засідання, які були заплановані на 10 грудня, 12 січня, 3 лютого, 24 лютого, 3 березня та 6 квітня водій, який притягується до відповідальності, не з’явився.

Щоразу напередодні цих запланованих засідань чоловік електронною поштою надсилав клопотання про відкладення розгляду справи у зв’язку з тим, що він хворіє. Також у своїх листах він повідомляв, що має намір укласти угоду з адвокатом та надати суду додаткові докази у цій справи.

Суддя щоразу відкладав розгляд справи, але зрештою у суді ніхто так і не побачив ні водія, ні його адвоката. Письмових пояснень чи заперечень щодо своєї винуватості водій так і не представив.

6 квітня Підволочиський районний суд розглянув справу без присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

І хоча провина водія повністю доведена доказами у справі, серед яких і диск з відеозаписом з місця зупинки, але притягнути порушника до відповідальності не вдалося.

На час вчинення порушення термін притягнення до відповідальності становив 3 місяці, а справу розглянули тільки 6 квітня.

Відтак, дослідивши матеріали справи, суддя Підволочиського районного суду Галина Сидорак постановила провадження у справі за ч. 1 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Форд Транзит” закрити у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Нагадаємо, закриття справ за строками давності – раніше це була досить поширена практика щодо нетверезих водіїв.

Тепер же за законом, який вступив в дію з 17 березня цього року, строк давності притягнення до відповідальності за ст. 130 КУпАП збільшено до 1 року, тому чимало свіжих справ за цією статтею тепер розглядаються доволі швидко і водії уже отримують перші штрафи по 17000 гривень.

Читайте також:
100 000 гривень на місяць: борщівські судді оприлюднили декларації доходів

Коментувати

Попередня стаття

У Теребовлі за новим законом покарали першого водія: попався трішечки п’яний тракторист

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 21 квітня