17000 гривень штрафу: у Збаражі за новим законом покарали першого нетверезого водія

штраф

17 тисяч гривень штрафу присудив Збаразький райсуд водію ЗАЗ 110308 (“Славута”) , спійманому 10 квітня на їзді на підпитку. Водій свою вину визнав.

Про це йдеться у постанові райсуду від 28 квітня. Як зазначено у документі, вина його у вчиненні правопорушення знайшла також своє підтвердження результатом аналізу на стан алкогольного сп`яніння вимірювального приладу «Драгер Алкотест 6820», протоколом про адмінправопорушення, поясненнями фігуранта та ін.

А відтак, на думку суду, в діях водія вбачається правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП України, як за ознаками керування транспортним засобом особою в стані алкогольного сп`яніння.

Тож той визнав чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1ст.130 КпАП України і дав 17000 гривень. А також –  позбавив права керування транспортними засобами на рік.

Як зазначено у постанові, апеляційна скарга може бути подана протягом десяти днів з дня її винесення. Відомостей про намір подати апеляцію на Судовій владі України досі немає.

Це, до речі, перший випадок на Збаражчині, коли водій за нетверезе кермування отримав штраф уже за новим законом.

Читайте також:
У квітні на Тернопільщині зловили півтори сотні п’яних водіїв. Як їх тепер карають?

Коментувати

Попередня стаття

Вакансії у Тернополі: бельгійська компанія створює завод на 500 робочих місць

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 13 травня