У Коропці власниця магазину за торгівлю бензином отримала 17000 гривень штрафу

бензин для бензопили

Підприємиця хотіла урізноманітнити асортимент товарів і продавала пальне для бензопил у літрових пляшках. Однак отримала за такі дії величезний штраф.

Як вбачається із матеріалів судової справи, 26 березня цього року приватний підприємець у своєму промисловому магазині у смт. Коропець здійснювала торгівлю пальним без державної ліцензії на такий вид діяльності.

Оскільки продаж пального підлягає ліцензуванню, правоохоронці стосовно власниці магазину склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності).

У судовому засіданні жінка провину не визнала. Пояснила, що в своєму магазині окрім промислових товарів здійснює продаж бензопил, а тому для їх продажу та перевірки закупила кілька пляшок бензину по одній літрі кожна та продавала її людям, які купували бензопилу.

Жінка визнала факт продажу пального без наявності відповідного дозволу (ліцензії), однак не вважає такий продаж правопорушенням.

Досліджуючи матеріали справи, суд встановив, що підприємиця регулярно здійснювала роздрібну торгівлю пальним, а саме бензином з метою отримання прибутку, без одержання ліцензії на провадження такого виду господарської діяльності.

Відтак, Монастириський районний суд 12 травня цього року постановив власницю промислового магазину визнати винною у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП та призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Окрім цього жінка-підприємець ще має сплатити 454 гривні судового збору.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бережанах чоловік викликав поліцію, щоб знайшли телефон, а ті склали на нього протокол за п’яну їзду

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині серед білого дня з пасовища вкрали корову

Наступна стаття

У Городищі перекинувся автомобіль “Жигулі”. Водій був п’яний